Laptopok és számítógépek karbantartása, szervizelése, gyorsítása

Ha már “HOME OFFICE” vagy “HOME SCHOOL”, akkor mi sem természetesebb, hogy a laptopunk, asztali számítógépünk, tabletünk kell, hogy bírja az iramot és az igényeinknek megfelelő biztonsággal és sebességgel kell, hogy vegye az akadályokat, melyeket a tanulás vagy munka során támasztunk.

Ehhez viszont nemcsak a “vasnak”, de a “programoknak” is rajta naprakésznek, karbantartottnak kell lennie, minden frissítéssel és javítással együtt annak érdekében, hogy a sok munka gyümölcse ne vesszen kárba pl. egy zsarolóvírus sikeres támadása esetén vagy egy meghibásodó merevlemez vagy háttértár ne okozzon adatvesztést.

A fentiekben szintén állunk szíves rendelkezésre, legyen szó meglévő eszköz javításáról vagy felgyorsításáról, esetleg vadonatúj eszköz beszerzése előtti tanácsadásról.

RTC Sentinel szolgáltatás – a svájci bicska eszköz a Microsoft Dynamics NAV illetve korábbi nevén Microsoft Business Solution – Navision integrált vállalatirányítási rendszerekhez

Biztosan előfordult már az Ön cégénél is, hogy a fent említett rendszerek kiírták, miszerint “elfogyott” a licensz, az ún. egyidejű hozzáférések száma, így nem tudtak belépni többen a rendszerbe. Egy gyors körbetelefonálás során viszont az derült ki, hogy sokan “bentfelejtik” magukat a rendszerben, így akik dolgoznának nem tudnak bejelentkezni.

Mi erre a megoldás licencbővítés nélkül?
Mi tudjuk a választ, éspedig az RTC Sentinel háttérszolgáltatás. A rendszerben minden egyes távoli asztali vagy helyben futtatott Windows-alapú RTC-klienst felügyelő háttérszoftver segítségével automatikusan kiléptethetőek azon felhasználók, akik egy előre beállított időmennyiséget inaktivitással elérték, így azok, akik pedig valóban dolgoznának aktívan, bármikor be tudnak lépni a vásárolt licenszben megnevezett egyidejű felhasználószám erejéig.

A program az adott felhasználót úgy kilépteti, mintha a felhasználó megnyomta volna azt a bizonyos jobb felső sarokban lévő piros “x”-gombot, így minden folyamat rendeltetésszerűen fut le, szemben a már ismert és gyárilag meglévő munkafolyamat megszakítással szemben, amely ehhez képest jóval “erőszakosabb” és a háttérben futó folyamatok vég nélkül megszakadnak, ezáltal könnyedén okozhatnak hibát is a rendszerben, míg az RTC Sentinel úgy zárja be a kliensprogramot, hogy a standard illetve esetlegesen utólag hozzáfejlesztett folyamatok is egyaránt lefuthassanak bezárás előtt.

A megoldás Microsoft Dynamics NAV 2013 R2 verziótól egészen 2018-as verzióig működőképes, ahol a licenszelés a felhasználók esetében még konkurens munkamenetekre alapoz.

A termékcsomag tartalmaz többek között egy módosított ún. Munkamenetek (Session List) ablakot, ahol az adminisztrátor felhasználók nyomon követhetik az összes klienst, az elérhető licensz mennyiséget egyidejű felhasználószám tekintetében, a felhasznált munkamenetek számát és típusát, illetve a végpontokon bármilyen hibaüzenet azonnal megjelenítésre kerül a központi felületen.
Ezen a felületen akár kézzel is kiléptethetőek a felhasználók, továbbá TOP3 listát is jelez, amelyek esetében az adott listás felhasználónévre kattintva azonnal bezárható az adott felhasználó RTC-kliens programja, ezáltal felszabadítva a használt hozzáférés-licenszt, helyet adva az aktívabb felhasználóknak.

A termék már jelen pillanatban is egy több, mint 50 felhasználót kiszolgáló éles rendszerben teljesít szolgálatot több hónapja, ezzel is megspórolva az adott végfelhasználónak jelentős többletköltséget.

Amennyiben érdeklődik ezen termékünk iránt, kérjünk lépjen kapcsolatba velünk és ingyenes bemutatót prezentáljuk Önnek megoldásainkat!

WordPress alapú weboldalak üzemeltetése, frissítése és karbantartása

Amennyiben Ön és/vagy vállalkozása az egyik legelterjedtebb ingyenes és nyílt forráskódú tartalomkezelő, a WordPress mellett tette le voksát és használja már élesben weboldala, esetleg Webshopja létesítésére és fenntartására, úgy állunk szíves rendelkezésére tárhelyszolgáltatás, meglévő WordPress oldalának átvizsgálása, frissítése, karbantartása, technikai üzemeltetése kapcsán Tisztelt Érdeklődőink számára.

Sokan laikusként nincsenek azzal tisztában, miszerint egy tárhelyszolgáltató cég a WordPress kapcsán könnyedén képes biztonsággal úgy beállítani a tárhelykörnyezetet, hogy azon a WordPress motor automatikusan frissülhessen, ez főleg a biztonsági frissítések mielőbbi telepítése érdekében fontos, továbbá a beállításoknak köszönhetően a fő verziókiadások esetén képes lehessen figyelmeztető e-mailt küldeni Tulajdonosának a WordPress tartalomkezelő annak érdekében, hogy a verziófrissítést megelőzendő mentés elvégzésre kerülhessen.

Weboldal, webshop és webportál tervezése, fejlesztése és karbantartása

Az Internet világa rohamosan gyorsul, a World Economic Forum statisztikája alapján egy perc alatt a világhálón a képen látható események történnek, tehát 60 másodpercról beszélünk, szinte felfoghatatlan méretű számok.

Egy perc alatt mi történik az Interneten

Fontos, hogy egy Facebook Oldal vagy egy Instagram fényképtár még önmagában nem ébreszt bizalmat minden esetben egy érdeklődő vagy potenciális vásárló esetében, ezért az online jelenlét, amely nemcsak a technikai újdonságok mentén, hanem megfelelő esztétikai érzékkel is készült, immár létfontosságú egy komoly vállalkozás, már egy kisebb cég esetében is.

Amennyiben Ön is szeretne egy szeletként felkerülni erre a látványos “tortára”, úgy keressen bizalommal és tanácsadással megkezdjük az Internetre történő felkészítését cégének, szolgáltatásainak.

Számítástechnikai szakszolgáltatások otthoni és üzleti ügyfelek részére egyaránt

Facebook oldalunk, a Laptop Műhely Zsámbék mindenfajta hirdetés vagy promóciózás nélkül meghaladta a 100 elégedett ügyfelet, legtöbb esetben otthoni számítógépek, laptopok és tabletek helyreállítása, adatmentése illetve merevlemezről SSD-re (memória alapú lemezre) történő átállítása volt a fő megbízás tárgya.

Amennyiben Önnek vagy vállalkozásának eseti díjas alapon szüksége volna számítástechnikai segítségre akár asztali, akár kiszolgálói, netán esetleg felhő alapú megoldásai, mentési technológiáinak szaktanácsadása, szerelése, karbantartása kapcsán, úgy állunk szíves rendelkezésére!

A fejlődés útja. A merevlemez már közel 70 éves technológián nyugszik, ideje SSD-re váltani, ugye? ...

View on Facebook

A sok mérés és technikai megközelítésű összehasonlítás után egy szellemes megközelítése a témának.

Mottó: mi a különbség az SSD és a hagyományos merevlemez között?

Hála az égnek, már kapható “izmosabb” gepá.., akarom mondani SSD is ☺️

😉😎🤣
...

View on Facebook

Nemcsak a laptopok, az asztali gèpek (PC-k és iMac-ek) egyaránt igénylik az éves karbantartást, takarítást.

Néhány újabb, friss előtte-utána képek következnek arról, mennyi koszt tudnak lezárt gépek is összeszedni.

A takarítás, karbantartás kapcsán szintén állunk szíves rendelkezésre!

Csiák Gyula - +36705966590
...

View on Facebook

Nyaralás és nyári "bevetés" előtti takarítás újabb fotói, ami szintén mutatja, hogy micsoda porszőnyeg alakul ki egy ventilátorban, hiába a külső porszívózás vagy külső takarítás, a probléma belülről fakad és ott is kell megszüntetni, főleg laptopok és más hordozható eszközök esetében. ...

View on Facebook

Itt a kánikula, a strandok nyitva, nyaralások lassan, de biztosan beindulnak.

Ha szeretnéd, hogy a nyaralásodon a laptopod zökkenőmentesen bírja nyári hőfokot rendeltetésszerű használat és tartás során, akkor állunk rendelkezésre.

Szétszedjük szakszerűen a géped, kitakarítjuk és a hűtőbordák kenését is felújítjuk, onnantól kezdve egyes esetekben ez a karbantartási művelet akár 20 fok alaphőmérséklet csökkenést is eredményezhet.

Telefonszám: +36 (70) 596-6590
E-mail: csiak.gyula@jadeconsulting.eu
Cím: 2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 3/B (COOP mögötti üzletsor, tábla a logónkkal kint a bejárat mellett, üzletünk a sor végén (BabaDepo))
Web: www.jadeconsulting.eu
...

View on Facebook

Hálás köszönet minden kedves Ügyfelünknek a bizalmáért illetve a sok megrendelt szolgáltatásokért, a rengeteg ajánlásról nem is beszélve.

Biatorbágyon 9:30-tól 17:30-ig a BabaDepo üzletben megtalálhatóak vagyunk (a COOP mögötti üzletsoron)

Állunk szíves rendelkezésre új és használt laptop vagy asztali gép (Windows, Apple vagy épp Linux), tablet, okostelefon beszerzése, üzembehelyezése vagy javítása, üzemeltetése esetén.

Bevizsgálási és diagnosztikai díj: nettó 5000 Ft / eszköz

Munkaóradíj: nettó 8500 Ft / óra árajánlat elfogadása esetén

Telefonszám: +36705966590

E-mail: csiak.gyula@jadeconsulting.eu

Köszönettel,

Csiák Gyula
...

View on Facebook

4 months ago

Laptop Szervíz és Szerelő Műhely

Laptop Szervíz és Szerelő Műhely ...

View on Facebook

Amikor a laptop egyszer csak újraindul vagy hirtelen leáll, akkor legtöbb esetben már egy alapos és szakszerű takarítás illetve hűtésfelújítás is “csodákra képes” lehet...

Egyes laptop esetében akár húsz fokot is csökkenhet a működési alaphőmérséklet egy ilyen karbantartás után.

Before-After rovatunk újabb gyöngyszemei...
...

View on Facebook

Tapasztalataink illetve a hozzánk került eszközök hibái alapján a következő javaslataink volnának mind laptop, mind asztali gép vagy tablet, okostelefon kapcsán:

- töltőt lehetőleg feszültség védelemmel ellátott konnektorba vagy elosztóda dugjunk be, védve ezzel a tápegység, a feszültségszabályzó és nem utolsó sorban a töltő élettartamát. Használaton kívül húzzuk ki, áramtalanítsuk.

- kijelzők esetében a legkisebb erő kifejtése is repedéshez, töréshez vezethet, így a laptop lecsukása előtt kikapcsolt állapotban mèg finomat simítsuk át kézzel a billentyűzet oldali részt, mert akár egy ott felejtett fülhallgató is komoly károkat tud okozni

- SSD esetében hagyjuk meg a teljes tárkapacitás 10%-át szabad területnek, ellenkező esetben hamar tönkremegy és mentése utána nem lehetséges

További kérdések, kérések kapcsán állunk rendelkezésre!

Csiák Gyula
csiak.gyula@jadeconsulting.eu
+36 (70) 596-6590
...

View on Facebook

Újabb sikeres laptop gyorsítás egy lassan hároméves Dell laptop esetében. Az SSD sebessége a korábbi, 5400 fordulatszám / perc sebességű merevlemezhez képest jelentős, a mérési eredmények magukért beszélnek és ez a gyorsítás nemcsak laptopok esetében lehetséges, hanem akár asztali gépekben egyaránt.

Ha Önt/Téged is érinthet egy ilyen gyorsítási lehetőség, állunk szíves rendelkezésre, telefonszámom +36 (70) 596-6590, e-mailcímem csiak.gyula@jadeconsulting.eu
...

View on Facebook

Microsoft Dynamics NAV (korábbi nevén Microsoft Navision) tanácsadás és fejlesztés

Örömmel értesítjük tisztelt Érdeklődőinket, miszerint cégünk megkezdte szolgáltatási üzletágának bővítését, ezentúl már Microsoft Dynamics NAV tanácsadási, fejlesztési, bevezetési, oktatási és támogatási kérdésekkel és igényekkel is bátran fordulhatnak hozzánk, ilyen téren több, mint 45 sikeres rendszerbevezetés, nemzetközi projektekben is tapasztalatot szerzett szakértővel várjuk megtisztelő megkeresésüket.

A klasszikus Navision fejlesztés mellett pedig már Extension-alapon történő Dynamis NAV és Dynamics 365 Business Central megoldások kivitelezésében is , továbbá egyedi igényekkel is bármikor szívesen állunk rendelkezésükre!

FORTINET kis- és középvállalati hálózati és hálózatbiztonságtechnikai termékek


Örömmel értesítjük Tisztelt jelenlegi és leendő Ügyfeleinket, miszerint cégünk termékpalettájára vette és megkezdte a FORTINET hálózati és hálózatbiztonság technikai termékcsaládjának forgalmazását.

További információért látogasson el webshopunkba, ahol a termékek széles skáláját tekintheti meg. Természetesen kérdését bármikor felteheti, kollégáink állnak szíves rendelkezésére annak érdekében, hogy mielőbb a megfelelő testre szabott megoldáshoz juthasson hozzá a lehető legrövidebb időn belül.