RTC Sentinel szolgáltatás – a svájci bicska eszköz a Microsoft Dynamics NAV illetve korábbi nevén Microsoft Business Solution – Navision integrált vállalatirányítási rendszerekhez

Biztosan előfordult már az Ön cégénél is, hogy a fent említett rendszerek kiírták, miszerint “elfogyott” a licensz, az ún. egyidejű hozzáférések száma, így nem tudtak belépni többen a rendszerbe. Egy gyors körbetelefonálás során viszont az derült ki, hogy sokan “bentfelejtik” magukat a rendszerben, így akik dolgoznának nem tudnak bejelentkezni.

Mi erre a megoldás licencbővítés nélkül?
Mi tudjuk a választ, éspedig az RTC Sentinel háttérszolgáltatás. A rendszerben minden egyes távoli asztali vagy helyben futtatott Windows-alapú RTC-klienst felügyelő háttérszoftver segítségével automatikusan kiléptethetőek azon felhasználók, akik egy előre beállított időmennyiséget inaktivitással elérték, így azok, akik pedig valóban dolgoznának aktívan, bármikor be tudnak lépni a vásárolt licenszben megnevezett egyidejű felhasználószám erejéig.

A program az adott felhasználót úgy kilépteti, mintha a felhasználó megnyomta volna azt a bizonyos jobb felső sarokban lévő piros “x”-gombot, így minden folyamat rendeltetésszerűen fut le, szemben a már ismert és gyárilag meglévő munkafolyamat megszakítással szemben, amely ehhez képest jóval “erőszakosabb” és a háttérben futó folyamatok vég nélkül megszakadnak, ezáltal könnyedén okozhatnak hibát is a rendszerben, míg az RTC Sentinel úgy zárja be a kliensprogramot, hogy a standard illetve esetlegesen utólag hozzáfejlesztett folyamatok is egyaránt lefuthassanak bezárás előtt.

A megoldás Microsoft Dynamics NAV 2013 R2 verziótól egészen 2018-as verzióig működőképes, ahol a licenszelés a felhasználók esetében még konkurens munkamenetekre alapoz.

A termékcsomag tartalmaz többek között egy módosított ún. Munkamenetek (Session List) ablakot, ahol az adminisztrátor felhasználók nyomon követhetik az összes klienst, az elérhető licensz mennyiséget egyidejű felhasználószám tekintetében, a felhasznált munkamenetek számát és típusát, illetve a végpontokon bármilyen hibaüzenet azonnal megjelenítésre kerül a központi felületen.
Ezen a felületen akár kézzel is kiléptethetőek a felhasználók, továbbá TOP3 listát is jelez, amelyek esetében az adott listás felhasználónévre kattintva azonnal bezárható az adott felhasználó RTC-kliens programja, ezáltal felszabadítva a használt hozzáférés-licenszt, helyet adva az aktívabb felhasználóknak.

A termék már jelen pillanatban is egy több, mint 50 felhasználót kiszolgáló éles rendszerben teljesít szolgálatot több hónapja, ezzel is megspórolva az adott végfelhasználónak jelentős többletköltséget.

Amennyiben érdeklődik ezen termékünk iránt, kérjünk lépjen kapcsolatba velünk és ingyenes bemutatót prezentáljuk Önnek megoldásainkat!